מורים מלווים :
נפתלי זלץ, אברהים שעבי
לכיתות: ט', י'
רציונאל:
בית הספר, מח"ט רעות- מחנה נתן, תמיד ראה כחלק מחובותיו להכין את תלמידיו לדור המחר, ולהעניק להם השכלה טכנולוגית משמעותית ועדכנית שתאפשר להם להשתלב ביתר קלות בקצב החיים המתקדם של המאה ה-21.
אחת הטכנולוגיות המתקדמות ביותר כיום, המעוררות עניין עולמי, היא ה IOT (INTERNET OF THINGS). זו הסיבה שבחרנו להעניק לתלמידנו את האפשרות להתוודע אליה תוך מענה על אחד הצרכים הבסיסיים ביותר שלנו: הצורך להיבחן.
רבים מהתלמידים בבית ספרנו סובלים ליקויי לימוד שונים ההופכים את השהות מול דף באמצע מבחן לכמעט בלתי אפשרית. זו הסיבה שכולנו יחד בבית הספר הגינו שיטה חדשנית לבחינה, וברצוננו להשתמש בטכנולוגיית ה IOT ליישומה.
תיאור הפרויקט:
במסגרת הפרויקט יעשו התלמידים שימוש בבקר הארדואינו הפופולרי, כדי לתכנן רובוט הנשלט על ידי חיבור BLUETOOTH , לנסיעתו, המסוגל לערוך בחינות בדרך אינטראקטיבית וידידותית. הרובוט יהיה ידידותי לסביבה, מופעל על ידי סוללות, ובנוי מחומרים ממוחזרים. הרובוט ייסע על גבי משטח ויקשר בין השאלות לתשובות במבחן. ייתן חיווי מידי על תשובה נכונה או לא נכונה, וישקלל את הציון.
הסעת הרובוט תהיה חוויה מהנה לתלמידים. שיוכלו להתגבר על מגבלותיהם השונות, ועל הלחצים השונים הנלווים לה, ולהצליח בבחינות יותר.
שאלות מדרבנות:
איך אפשר לעשות בחינה בדרך אחרת?
איך אפשר לעשות בחינה מהנה?
הנושאים שילמדו:
1.מבנה הבקר.
2. תרשימי זרימה (כמבוא לתכנות ויזואלי של בקר).
3. עקרונות חישוב המומנטים (ככל שהזרוע ארוכה, הכוח המופעל צריך להיות קטן יותר).
4.עקרונות בסיסיים באלקטרוניקה וחשמל (מעגל סגור, נגד וכיו"ב).
התוצרים הסופיים:
- רובוט הנוסע על גלגלים המסוגל להתאים בין השאלה לתשובה המתאימה לה.
- תרשים זרימה המתאר את פעולות הרובוט.
- מצגת על רכיבים חיוניים ברובוט.