חינוך חברתי

העשייה החברתית ערכית אותה אנו עושים מדי יום ביומו  במח"ט רעות נועדה  לפתח אצל התלמידים  זהות אישית , שייכות חברתית ולאומית על פי ערכי הדמוקרטיה וההומניזם   .

במגוון הפעילויות החברתיות שלנו אנו שואפים להטמיע בקרב התלמידים ערכים נשגבים העומדים ביסודה של כל חברה מתוקנת כמו  שוויון  מלא  לכל האזרחים , הזכות לכבוד  לכל הבריות ,  סובלנות  ,נתינה ומעורבות קהילתית חברתית ,  שלום ואחוות עמים , נאמנות למדינה ולחוקיה , לקיחת אחריות אישית  וקבלת האחר והשונה  .

במח"ט  רעות אנו עושים רבות על מנת לשלב את התלמידים  בחברה הישראלית הרב תרבותית והמגוונת  וחושפים  אותם  לחיים האמתיים במדינה על מנת  להכיר דילמות וסוגיות אשר "מתחבטת " בהן החברה  הישראלית כמו : זכות לשוויון לכל האזרחים, שוויון מגדרי ,   דמוקרטיה הלכה למעשה , הגדרת הזהות של ערביי ישראל , מנהגים ומסורת בעידן המודרניזציה . זכויות הנכים ואוכלוסיות מוחלשות .

אבני היסוד המנחים את החינוך החברתי בביה"ס :

• בית הספר יפתח מנהיגות והעצמה אישית בקרב התלמידים, ההורים והצוות .
  • בית הספר ייפתח מעורבות בחיי החברה, נכונות לקבל תפקידים ולמלאם תוך מסירות ואחריות ,רצון לעזרה הדדית והתנדבות.
  • בית הספר יחנך למודעות לסביבה לבריאות ולקיימות .
  • בית הספר יחנך אדם להיות אוהב אדם אוהב ארצו ואזרח נאמן למדינה , המכבד את המורשת הבדווית ואת זהותו הערבית .
  • התלמיד יכיר את ההיסטוריה והמסורת הייחודית של העם היהודי והמגזר הבדווי.
  • העלאת אחוזי התלמידים המתגייסים לצה"ל .
  • הטמעת החינוך לאורח חיים איכותי, בריא ומקיים .